AB-osaaja

AB-osaaja sivusto on tarpeellinen kun haluat työvälineohjelmien tehokäyttäjäksi ja työsi vaatii automatisointia. AB-osaajan sivuilla on harjoittelumateriaalia Tietokoneen käyttäjän AB-kortin eri moduuleihin mm. yhteiskäyttöön ja tekstinkäsittelyyn.

Sivuista on sinulle hyötyä jos sinä olet käyttänyt tietokonetta ja etenkin työvälineohjelmia jo jonkin aikaa ja haluat tehostaa työskentelyäsi. AB-osaajan taidot antavat sinulle keinoja syventää tietokoneen käyttötaitoja ja riittävän syvällisyyden saavutettuasi voit suorittaa Tietokoneen käyttäjän AB-kortin.

Opiskelumateriaali

AB-osaajan sivut tarjoaa opiskelumateriaalia Tietokoneen käyttäjän AB-kortin sisältöjen harjoitteluun.

Tietokoneen käyttäjän AB-kortti koostuu neljästä osakokeesta eli moduulista joista Yhteiskäyttö on pakollinen osa ja lopuista seitsemästä voi valita haluamansa. Osasuorituksista saa todistukseksi opintokortin, ja kun kaikki neljä moduulia on suoritettu, saa varsinaisen todistuksen Tietokoneen käyttäjän AB-kortin.

Pakollinen moduuli:
Yhteiskäyttö
Valinnaiset moduulit:
Tekstinkäsittely
Taulukkolaskenta
Tietokannat
Julkaisu ja kuvankäsittely
Verkkojulkaisun hallinta
Digitaalinen viestintä
Tietoliikenne

Moduulit voi suorittaa yksi kerrallaan haluamassaan järjestyksessä.

Koetilanne

Kuhunkin näyttökokeeseen saa käyttää aikaa 2 h 15 min. Näyttökokeissa saa pitää muistiinpanot ja ohjekirjat tukena.

Tietoturva

Tietoturvaa ei voi koskaan korostaa liikaa. Oletko miettinyt miten hyvin koneesi on fyysisesti turvassa? Virustorjunnasta tai palomuurista ei ole mitään hyötyä jos koneesi joutuu vääriin käsiin tai tulipalo yllättää. Jos fyysinen turvallisuus on kunnossa tämän jälkeen tulee huolehtia ohjelmallisesta tietoturvasta. Turvallista matkaa -materiaalista löydät hyödyllisiä vinkkejä tietoturvasta myös kotikäyttöön.